HighTech Passport

Localizare şi traduceri

Testare

Echipele noastre efectuează testări funcţionale şi lingvistice în toate limbile ţintă în care lucrăm, atât pentru produsele localizate de noi, cât și pentru cele localizate de alte companii.

Alocăm o echipă dedicată acestui tip de proiect (manager de proiect, testeri, ingineri), care respectă un flux de lucru bine stabilit în orice etapă a dezvoltării produsului, atât în fazele provizorii (după ce textul aplicaţiei a fost tradus şi reintegrat în platforma iniţială), cât şi înainte de lansarea pe piaţă.

Inginerii de localizare creează planuri de testare sau le adaptează pe cele existente în funcţie de cerinţele şi evoluţia în timp a fiecărui produs, asigurându-ne astfel că orice nou feature sau update va fi testat cu rigurozitate.

Deţinem resurse hardware şi software dintre cele mai performante, iar maşinile de test pot fi configurate conform celor mai stricte specificaţii de testare, acoperind toate scenariile de utilizare posibile.

Implementăm toate modificările necesare produsului dvs. şi vă oferim documentaţia completă cu îmbunătăţirile şi schimbările aduse de noi, sub forma unui raport formal de test. De asemenea, recomandăm soluţii pentru problemele întâmpinate pe parcursul testării, indiferent dacă acestea sunt sau nu legate de procesul de localizare.

Testarea funcţională

Testăm aplicaţia în condiţii reale de utilizare, respectând planul de testare furnizat de client sau cel adaptat de comun acord pentru a acoperi toate ariile. Verificăm atât integritatea platformei localizate, cât şi a produsului iniţial, pentru ca dvs. să obţineţi o aplicaţie perfect funcţională.

Inginerii noştri remediază bug-urile de internaţionalizare şi de funcţionalitate generală, dacă este cazul, în aplicaţia originală şi în versiunea localizată.

Servicii oferite:

 • pregătirea şi actualizarea planurilor de testare;
 • testarea funcţională replicând toate scenariile şi mediile posibile;
 • raportarea, urmărirea şi, dacă este posibil, repararea bug-urilor funcţionale specifice de internaţionalizare/localizare;
 • prezentarea unor eventuale propuneri şi sugestii care pot îmbunătăţi experienţa utilizatorului;
 • certificarea produsului.

Testarea lingvistică

Testarea lingvistică verifică acurateţea în context, consistenţa şi stilul traducerii în interfaţa produsului software localizat, în Help-ul online sau în documentaţie.

Servicii oferite:

 • pregătirea şi actualizarea planurilor de testare;
 • verificarea şi adaptarea formatelor de dată, timp şi conversie;
 • raportarea, urmărirea şi repararea bug-urilor lingvistice specifice;
 • rezolvarea eventualelor probleme de aranjare în pagină prin adaptarea textului tradus;
 • verificarea problemelor de tipografie;
 • prezentarea unor eventuale propuneri şi sugestii care pot îmbunătăţi experienţa utilizatorului;
 • certificarea produsului.

Pentru a testa consistenţa terminologică folosim glosarele existente, furnizate de client, sau creăm altele noi, specifice produsului de testat.

Pentru a ne contacta, faceţi clic aici spre a fi redirecţionat la pagina de Contact.

(C) 1992-2019 HighTech Passport, Ltd.